FORSIDEN ADD MEG FANPAGE SKOLIOSE OM MEG DESIGN


Hallo alle fine blogglesere. ♥ Nå har alle røntgenbildene kommet så da kan jeg skrive dette! :-D

HVIS DU VIL LESE OM MIN SKOLIOSE FØR DU LESER DETTE INNLEGGET SÅ TRYKK HER!

Fredag, 17. august var første dag for min historie. Det var denne dagen jeg skulle bli innlagt på Rikshospitalet og ta mine aller siste røntgenbilder før operasjonen. Hele dagen gikk i samtaler med kirurg, sykepleier og anestesilege, MR, røntgen og blodprøver. Jeg fikk dra hjem og komme tilbake på søndag igjen siden jeg ikke bor så langt unna.  Søndagkveld kom vi tilbake og vi ble godt tatt i mot av noen av som jobbet på barneavdelingen (KAB 3). Vi ble vist rommet mitt og siden jeg grua meg sånn til å tømme tarmen så gjorde vi det med en gang også. Jeg tømte tarmen med noe som heter Klyster, søk på Google hvis du ikke vet hva det er. Etter det var gjort tok jeg noen nye blodprøver for å se at alt var greit nå også, og det var det! Det var ikke mye mer jeg skulle gjøre i kveld så jeg, mamma og pappa gikk bare litt rundt på sykehuset. Vi svarte på et ryggskjema før pappa dro hjem før den store dagen. Kvelden gikk til Sims 2, tv og dusjing med Hibiscrub (spesiell såpe som gjør det ekstra ren). Mamma sov hos meg og det var veldig betryggende.Dagen etter, 20. august var operasjonsdagen! Vi ble vekt kvart på 7 og jeg ble kjørt opp til operasjonsstuen kvart over 8. Før jeg ble kjørt opp vasket mamma ryggen min en siste gang med Hibiscrub, målte tempen min (38,1 på søndag og 36,0 denne dagen) og jeg fikk en beroligende tablett som het Dormicum. Skal si at den tabletten gjorde meg nokså svimmel og rar i hodet. Wihu, plutselig ble alt i verden ganske så morsomt! Mamma fikk være med inn på operasjonsstuen til jeg sovnet. Det siste jeg husker var at jeg fikk en maske over meg og at jeg snakket litt med han som holdt maska. Mamma har sagt at han sa at jeg skulle trekke pusten gidt 3 ganger før jeg sovna inn. Jeg vet ikke når operasjonen var ferdig, men kirurgen kom til mamma og pappa 13.15 for å fortelle at alt gikk bra. Jeg våknet opp igjen i 2 tiden. Jeg var veldig sløv og trøtt så husker ikke så mye av de første minuttene, men husker så vidt at de hadde tatt en plate bak ryggen min for å ta røntgen. Jeg lå på PO/intesiv avdelingen (en avdeling der man blir overvåket hele tiden) en natt. Jeg sov alene der siden det ikke var plass til en forelder. Jeg hadde jo også en del koblet til meg og det var: 4 venefloner, 1 CVK, 1 arteriekron, urin-kateter, dren og 2 epiduralpumper. 

21. august ble jeg kjørt ned igjen til mitt kjære rom som bare jeg var på! I dag ble kom det første sykehusbesøket også, bestemor og farmor. Jeg fikk en fin blomst og kort som bestemor hadde lagd. Fysioterapauten min, Marit kom 2 ganger denne dagen. Hun og en sykepleier fikk meg opp og plutselig satt jeg for første gang etter operasjonen! Ble kvalm og svimmel, men opp på beina det skulle jeg, det bestemte jeg. Det gikk veldig fint og jeg fikk legge meg tilbake i senga. Drenet mitt ble også fjernet i dag (fjernet også 2 av veneflonene tidligere den dagen). Utpå kvelden kom bestemor, bestefar og Malin en tur på besøk. Mens de var der gikk jeg også for første gang! ♥ Sykepleierne var veldig stolte og skrøyt av meg siden jeg hadde gått så "langt" allerde dagen etter operasjonen. Mamma sov hos meg resten av dagene jeg var der.Onsdag, 22. august kom kirurgen min, Dr. Rolf Riise og en annen kirurg (han skulle egentlig operere meg, men hadde fri fra jobben siden han hadde barn som skulle starte i 1.klasse) Dr. Thomas (husker ikke etternavnet) for å snakke med meg og se hvordan det gikk. Begge var fornøyd med det de så. Marit kom innom 2 ganger i dag også. Jeg gikk lenger for hver tur jeg gikk, men kom meg ut av rommet bare en gang denne dagen pga andre gangen ble jeg så kvalm og svimmel at jeg ikke orket. Bestemor kom på besøk denne dagen også. Spiste 1/2 porsjon middag og 1/2 brødskive den dagen. Drakk ikke mye enda så derfor fikk jeg ekstra væske igjennom CVK'en min. På kvelden igjen gikk jeg en liten tur med sykepleierne. Jeg målte meg og da var jeg 161, 5 cm med sko (er 161 cm nå uten sko og var 159 cm før), 

Dagen etter hadde jeg mer smerter så derfor hadde jeg ikke fått sovet så mye. Fikk mer smertestillende på morgningen så det hjalp heldigvis litt. Dr. Rolf Riise var innom denne dagen også. Skiftet på bandasjene og sykepleieren, Maria sa at alt så veldig fint ut. Dem skrudde ned på smertepumpene mine så derfor ble det også mer smerter på meg. Marit gikk to turer med meg og det ble gradvis lenger og lenger turer! Alle var kjempeimponert over hvor fysik sprek jeg var allerde. Besøket mitt denne dagen var Marte, bestemor, farmor, onkel og kusina mi (tante var syk), Kjempekoselig å se alle, men det var aller best når jeg fikk se Marte igjen! ♥ Fikk noen søte gaver av Marte som var: hjertesmykke, glassbamse med vers og hjertesten der hvor det stod "Vänskap". Av tante, onkel og kusina mi skulle jeg få 8. nr fotoblader i posten. 4. postoprative dag, 24. august var litt bedre enn forrige dagen. Morgningen var ikke helt god da jeg hadde ufattelig vondt, men det gikk heldigvis over. Trappet enda mer ned på pumpene, men jeg fikk nå smertestillende i tablettform også. Fysio x2 i dag også. Gikk en lang tur og jeg gikk i trapp for første gang! Marit var veldig imponert. Satt også i stol for første gang noe som ikke var særlig godt. Etter 5 minutter begynte smertene allerde å bli ganske sterke, men jeg satt litt lenger fordi jeg spiste middag. Spiste fortsatt ikke mye, men til lunsjen greide jeg faktisk å spise opp et beger salat! Denne dagen kom morfar, Marte og Dina+moren til Dina en tur innom noe som var veldig koselig! Gikk den samme turen som jeg gikk før den dagen sammen med Dina, Marte og moren til Dina (og mamma og pappa da). 25. august. Dagen gikk ganske bra. Dagen bestod av mye av det samme som de andre dagene. Bestemor og bestefar var besøket denne dagen. Bandasjen måtte skiftes siden det var vått i senga så de måtte se hva det var for noe. Det viste seg å være en av epiduralpumpene som lakk. Det ble merket av meg etterhvert da jeg fikk mer smerter siden pumpen funket da litt mindre enn det den skulle. Operasjonssåret så fortsatt fint ut, men jeg hadde to hevelser i operasjonssåret som sykepleierne mente bare var sårvæske så det var ikke noe farlig. 

Neste dag, 26. august var en nokså fin dag. Natta var varierende og den ene gangen var det så vondt at det kom noen tårer. Epiduralpumpene ble slått av 06.30 og ble fjernet noen timer senere. Min andre kusine, onkel og tante var på besøk denne dagen. Jeg fikk en utrolig søt genser fra BIKBOK. Morfar var også der. Gikke fler turer og en gang i trapp. 

27. august begynte dagene å bli litt mer normale for meg. Jeg hadde hatt en fin natt, men ikke sovet så mye siden jeg ikke var trøtt og dagen gikk stort sett greit. Tok nye røntgenbilder som gikk bra. Første dagen jeg ikke fikk lov til å gå med prekestol lenger, men det gikk veldig fint. Tante Inger (tanta til mamma), bestemor og bestefar var hos meg i dag. Vi gikk ut og det var min første tur ut etter operasjonen. Var veldig sliten når vi kom tilbake på rommet. Hilste også på en som heter Lotte som er fra skoliosegruppa som opererte en dag etter meg. Var koselig å snakke litt med en som har gjennomgått det samme som meg. 

8. postoprative dag, 28. august fikk jeg se røntgenbildene fra etter operasjonen. Jeg var veldig fornøyd med resultatet! Dagen gikk til fler turer og bare slappe av i senga. Vi fikk røntgenbildene på CD helt gratis så det var bra. Ble trappet ned på smertestillende i dag siden jeg skulle hjem dagen etter og jeg kan ikke bruke så sterke smertestillende hjemme. CVK'en ble fjernet den dagen også. I dag trente jeg på treningsrommet sammen med en annen fysioterapaut siden Marit var opptatt. Bestemor var på besøk denne dagen også. Hadde mindre vondt, men jeg følte meg veldig stiv og støl i ryggen.

29. august, hjemreisedatoen! Vi fikk noen papirer og jeg gikk en siste tur før vi dro hjem. Bilturen gikk ganske bra! :-)

Dette ble et veldig langt innlegg, men sånn ble det bare! Jeg håper at de som skal operere for dette syntes dette var nyttig og lese og at de fikk svar på det de lurte på. Hvis det er noe du lurer på er det bare å kommentere! ♥ 

Noe du lurer på?


Marie M
 

Postet av: Stine
Så utrolig modig du er! :) håper du får en mye bedre rygg i fremtiden! :)
31.08.2012, 21:32
Postet av: Jeanette hokholt
En fantastisk blogg du har Marie! Og for et flott innlegg, utrolig flink og modig du er, fantastisk jente rett å slett! :-) Håper dagene etter hjemkomsten har hvert fine og dagene framover kun blir bedre å bedre, godt og både se og høre at operasjonen var vellykket. Tenk masse på deg alle sammen:)

Stor klem fra Jeanette
01.09.2012, 00:02
Postet av: Karin Hønsen
Hei Marie

Så deilig at operasjonen er over og at alt har gått bra. Har fulgt med deg via mormor. Håper du snart kommer deg opp på både høye heler og på hesteryggen snart. Du er ei modig jente. Stor klem fra Karin
01.09.2012, 01:47
Postet av: Kristin
Tusen takk:-) dette var svært fint å lese, føler meg litt roligere for operasjonen nå.

Bare lurte på to ting

-tar du bort stingene? Og når

-når var første gang du dusjet etter opperasjonen? :-)
01.09.2012, 04:55
Postet av: Marie M
Stine: Tusen takk! :)
01.09.2012, 13:19
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Marie M
Jeanette hokholt: Tusen takk Jeanette! :) Klem
01.09.2012, 13:19
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Marie M
Karin Hønsen: Takk tante Karin! :)
01.09.2012, 13:20
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Marie M
Kristin: Så bra at det hjalp deg å lese dette! :)

-Man kan ta bort agraffene (stiftene) 2 uker etter operasjonen så jeg skal ta de bort enten i morgen eller på mandag. Fastlegen tar de, men siden mamma er sykepleier tar hun bort mine.

-Jeg husker ikke nøyaktig når jeg dusja første gang, men det var ca. i uke etter. Jeg måtte bli kvitt epiduralpumpene og urin-kateteret før jeg fik dusja og det ble jo fjerna i uke senere så jeg tror jeg dusja enten samme dag som det ble fjerna eller dagen etter.

Håper du fikk greie svar! :)
01.09.2012, 13:25
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Magnhild Helgerud
Hei Marie!

Hvordan går det med deg over en måned etter operasjonen?

Jeg lurer også spesielt på om Terje Syver Prøven er en av de sykepleierne du hadde.

Skjønner at du har hatt mye vondt i ryggen :(

Hilsen Magnhild
Postet av: Marie M
Magnhild Helgerud: Hei! Det går ganske så bra med meg. Livet mitt har godt ganske mye tilbake til det normale igjen som jeg er så glad for. Ryggen er jo selvfølgelig ikke helt topp enda, menmen. Jeg tror faktisk jeg hadde han et par ganger. Ikke at jeg var pasienten hans en hel dag, men det var han som oftest var innom meg på morgningen for å spørre om hvordan alt gikk og sånn! ;)
26.09.2012, 22:53
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Magnhild Helgerud
Hei Marie!

Hva heter du til etternavn?

Hilsen Magnhild :)
Postet av: Marie M
Magnhild Helgerud: Jeg vil helst ikke offentliggjøre den på internett, men hvis du sender meg en melding på marie.skoliose@hotmail.com så skal jeg svare deg.
28.09.2012, 19:41
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: viktoria sofie
hei ! Æ e å blitt opperert for ei uka sia , å det va tøft så æ lurte på om vi kunne bli venna på facebook å skrive kordan vi hadde det første dagen til siste da vi skulle heim , og etter opperasjon. Bare hvis du bill da. ! Det hadde vært fint , kun æ på skoln min som har opperert å æ vet liksom ikke kordan æ kan snakke om det , det hadde sikkert vært enkler å snakket med en som har vært i gjennom det ! :)

Hilsen : Viktoria hansen , men æ liker å bli kaldt viktoria sofie
10.10.2012, 22:24
Postet av: Lene Cecilie
Utroli fin blogg, og stakkars deg!

Forresten, det er den avdeling jeg pleier å være innlegt på. Jeg har noe som gjør at jeg må operere beina og håndleddene mine.

god bedring iallefall :)
12.10.2012, 13:40
URL: http://lene97.blogg.no
Postet av: Marie M
viktoria sofie: Hei! Håper det går bra med deg og ja, selvfølgelig kan vi bli venner på facebook! Jeg er helt åpen så det skal nok ikke være noe problem å snakke sammen om dette. Skjønner at det er enklere å snakke med en som har vært igjennom det samme! :)
12.10.2012, 19:58
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Marie M
Lene Cecilie: Tusen takk! :) Håper det går bra med deg også!
12.10.2012, 19:58
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Marie M
Send meg en mail på marie.skoliose@hotmail.com så skal jeg gi deg etternavnet mitt siden jeg ikke vet hvem Viktoria Hansen det er på facebook. :)
12.10.2012, 19:59
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Magnhild Helgerud
Hei Marie!

Så ei som liknet på deg på TV2 sammen med sykehusklovnene i går på PC'n.

Hilsen Magnhild
Postet av: Marie M
Magnhild Helgerud: Det var nok ikke meg i hvert fall siden jeg var ikke med klovnene når jeg var der, hehe :)
09.11.2012, 13:58
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: victoria
Hei. Fin blogg jeg skal ha samme operasjon snart. Men har litt skjevere rygg enn du har. men på skala fra 1 til 10 hvor vondt var det de første dagene
19.12.2012, 21:42
Postet av: Marie M
victoria: Første dagen var det ikke så vondt siden jeg var så slapp og dopa ned etter narkosen, andre dagen lå det kanskje på en 8, tredje dagen lå det på ca det samme, fjerde dag ble det verre så det kom nok opp på en 9'er (dette er pga de trapper ned på pumpene), femte dag lå det på 8/9, sjette dag på en 9'er og nesten opp til en 10'er igjen og da kom de første tårene også pga jeg hadde så vondt. Når den sjuende dagen kom så ble smertene mindre igjen og alt ble mer og mer normalt. Jeg kan si deg sånn at jeg aldri har hatt så vondt noen gang som jeg hadde etter operasjonen, MEN smertene var mindre enn jeg trodde og de gikk over fortere enn jeg trodde også siden det var sånn at du ikke gikk en hel dag med sterke smerter. Håper dette svaret hjalp deg.
21.12.2012, 13:54
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Katarina
Kjempe fin blogg :) jeg har også skoliose! Merker jeg får mer og mer vondt i ryggen så vi vurderer å se på operasjon! Bra innlegg :))
28.04.2013, 16:37
URL: http://katarinagroth.blogg.no
Postet av: Marie M
Katarina: Tusen takk! Anbefaler deg operasjonen på det sterkeste, hvis du merker at smertene blir verre og verre. Lykke til videre og husk det er bare å spørre hvis det er noe du lurer på! :)
28.04.2013, 21:01
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av:
Fikk nettop vite at jeg trenger opprasjon selv, har 47 grader. har du mye vondt etter på opprasjonene eller er du helt fin igjenn?
16.09.2013, 20:30
Postet av: Marie M
Anonym: Masse lykke til! Jeg skal ikke juge å si at jeg er helt fin igjen hvis du tenker smerter ol for det er jeg ikke. Jeg startet hos fysioterapi etter operasjonen fordi smertene ikke var helt borte, MEN smertene og alt har bli kjemperedusert etter operasjonen så er utrolig glad. Det å trene hos fysioterapaut hjelper meg bare å holde smertene i sjakk. I tillegg til at dette har blitt bedre er også skjevheten så og si borte! Er utrolig glad for at jeg tok operasjonen og jeg er sikker på at du også kommer til å være det. :)
16.09.2013, 21:22
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av:
litt dumt spørsmål men jeg tenker på sånn som arr og sånn ? har du store arr etter opprsjonen? men tusen takk for bra svar på den forige komentaren :=)
17.09.2013, 21:51
Postet av: Marie M
Anonym: Har jo selvfølgelig et arr nedover hele ryggen (flere bilder i andre innlegg), men det er egentlig bare noe jeg er utrolig stolt over. Og bare for å si det så synes det nesten ikke lenger heller! :)
18.09.2013, 20:45
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Betina
Hei jeg er en jente på 12 som har opperert for det samme, jeg oppererte den 19 august 2013<3 du er modig, å jeg ble glad av å lese dette. Jeg var heller ikke så glad får å ta klyster.. Men må man så må man:) lykke til videre!
31.12.2013, 02:23
Postet av: Marie M
Betina: Ja, det er sånn det er vettu! Så bra og tusen takk :) Håper det går fint med deg og at du er på dette stadiet som jeg er på nå når det er like lenge siden du opererte for da lover jeg det at du har det fint, hihi!
26.01.2014, 22:28
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Henrikke H
Hei, jeg er en jente på 14 snart 15 år. Jeg har for noen dager siden vært på Rikshospitalet og funnet ut at jeg må operere, jeg er 62 og 55 grader skjev. Jeg gruer meg veldig så jeg lurte på om vi kunne bli venner på Facebook, for det er noen ting som jeg gjerne skulle spurt deg om😊
15.01.2015, 21:28
Postet av: Marie M
Henrikke H: Hei, det er bare å sende meg en venneforespørsel hvis du klarer å søke meg opp og finne meg, eller så kan du legge igjen navnet ditt enten her eller sende meg en mail på marie.magnussen@hotmail.com. Håper å høre fra deg, hjelper gjerne! :)
02.02.2015, 21:30
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Mira
Heeia, jeg skal opereres til neste år. Er veeldig redd, har sprøyse skrekk i tillegg.. Ryggraden min er ca 40 grader på begge sidene. Men spørsmåle mitt er "hvor vondt gjorde alt til sammen fra 1-10?
01.12.2015, 18:55
Postet av: Marie M
Mira: Beklager virkelig for kjempesent svar.. Off, det er et veldig vanskelig spørsmål du stiller, for det er så individuelt Ingen dager var heller helt like så smerten varierte veldig. MEN jeg kan si at det gjorde mindre vondt enn det jeg trodde. De verste dagene var det heldigvis ikke så mange av, derfor ble alt litt bedre enn det jeg hadde sett for meg.
01.02.2016, 19:34
URL: http://marieskoliose.blogg.no/

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:hits