FORSIDEN ADD MEG FANPAGE SKOLIOSE OM MEG DESIGN


Jeg skriver dette innlegget to dager forsent, men jeg skriver som om det hadde vært den 20. februar. 


Herregud, som tiden flyr! Jeg skjønner ikke at tiden har gått så fort. I dag, 20.02.13, er det hele 6 måneder siden jeg opererte. Disse 6 månedene vet jeg ikke helt hva jeg skal si om, jeg har hatt så mange følelser og tanker i løpet av disse 6 månedene. Det har vært glede, angst, latter, tårer og så mange andre følelser, men den følelsen som har vært i kroppen min mest har vært glede. Det er så rart å tenke på at for 6 måneder siden så lå jeg på sykehuset og hadde nettopp vært igjennom en stor skolioseoperasjon. En dag før den store dagen satt jeg på rommet mitt og var veldig klar for å bli ferdig med dette inngrepet. Jeg smilte og satt på sengekanten uten noe som helst smerter. 

Operasjonsdagen hadde kommet og jeg var egentlig ikke så veldig nervøs, men nerver i kroppen var det jo. Siste forberedelser var gjort i stand og opp på operasjonsstuen for å endelig bli ferdig med noe jeg hadde ventet så utrolig lenge på.
Vips var operasjonen ferdig og vips var disse 6 månedene gått. Rart å tenke på de første 10 minuttene etter jeg våknet opp fra narkosen. Føler alt bare ble kastet på meg. Våkner opp med mange rundt meg og plutselig skulle de ta en plate  bak ryggen min for å ta røntgen. Husker ikke mye fra akuratt det, men husker at hun ene sa at de skulle ta en plate bak meg for å ta noen røntgenbilder. Mamma og pappa ble hentet og gud så herlig det var å se dem igjen husker jeg. Sliten, trøtt, forvirret og opphoven lå jeg der da. Smertene tenkte jeg ikke så mye på der akuratt da fordi jeg hadde så mye bedøvelse fortsatt. For akuratt 6 måneder siden så jeg sånn her ut, ikke så våken nei: 

Så kom vi til dagen etter da, altså 21. august og opp på sengekanten. Da satt jeg ikke å smilte og var uten smerter, nei, der satt jeg å følte meg utrolig stiv og måtte konsentrere meg for å ikke dette. Svimmel var jeg også og jeg klarte ikke sitte der lenge. Når jeg tenker på dette er det litt rart å tenke på at nå, 6 måneder senere kan jeg sitte en hel dag uten å bli sliten og svimmel. Selvfølgelig blir jeg sliten i ryggen nå også hvis jeg sitter lenge i samme stilling, men jeg kan ikke sammenligne det med den følelsen jeg hadde i kroppen første gang jeg satt etter operasjonen! Dagen etter kan jeg ikke si at jeg så, så våken heller:  

Opp å stå det skulle jeg også. Marit, fysioterapauten var en utrolig god støttespiller for meg. Hun motiverte meg hele tiden og hjalp meg på bedringens vei. Husker godt første gangen jeg sto oppreist, det var en ganske så fæl følelse. Jeg sto der og følte jeg skulle dette overrenne. Kvalmen tok fort overhånd og jeg måtte legge meg ned. Godt å ha Marit og en prekestol jeg kunne støtte meg i, i hvert fall.

Samme dagen var jeg å gikk for første gang! Husker det var utrolig slitsomt og ganske ekkelt, men det var så utrolig gøy å høre sykepleierenes begeistring! De hadde aldri sett en så sprek allerede en dag etter en så stor operasjon. Jeg gikk fra rommet mitt, til kaffebordet som var ca. 10-15 m (?) og tilbake. Er rart å tenke tilbake på dette. 

Også det med spisingen da. For et halvt år siden klarte jeg knapt å spise noe og det jeg spiste trengte jeg hjelp til. Følte meg som den lille ungen som bare lå der og gapte når jeg ville ha mer, haha! Nå spiser jeg i hvert fall selv og normalt, heldigvis.  (På det bilde under ser jeg skikkelig tykk ut, men man blir så utrolig oppblåst etter en sånn operasjon.)

Også fir 6 måneder siden så ryggen min sånn på bildet under. Teip, agraffer og epiduralpumpe-slangene som jeg fikk bedøvelse igjennom satt på ryggen min. Nå er alt fjernet, selvfølgelig og det er veldig deilig! 

Uff, husker første gangen jeg satt å spiste, for et mareritt! Satt der og allerede 5 minutter etter hadde jeg utrolig sterke smerter, men jeg satt der forsatt fordi jeg skulle spise ferdig. Er en litt bestemt jente for å si det sånn. 

Så en oppramsing på disse 6 månedene så har dette vært noen fine måneder! Livet mitt har blitt bedre etter skolioseoperasjonen og det er mindre smerter. Ryggen i seg selv selv også mye bedre ut selvom det er et arr som kommer til å være der for resten av livet, men som ordtaket sier: "There is something beautiful about scars of whatever nature. A scar means the hurt is over, the wound is closed and healed, the pain is done with." Nå snart forhåpenligvis blir det en tur tilbake på Rikshospitalet for en 6 måneders kontroll. Gleder meg til å høre om det har blitt noen forskjeller siden sist.

Hvordan har ditt siste halvår vært? 


 

Postet av: Nora mamsen
Hei :-)

Det må jeg si, Gurimalla for ei tøff og flott jente!

Stå på, du klarer alt du vil .

Lykke til videre !

Wenke som gikk i klasse med tanta di :-)
22.02.2013, 19:48
Postet av: Marie M
Nora mamsen: Hei! Tusen takk :)
22.02.2013, 20:10
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Christer Enoksen
Hei Marie.

Jeg har en datter på 13 og et halvt år som skal inn til mandag (25 mars) og oppereres for skoliose (52 grader). Skal inn på sjekk til fredag og lurer på om du har noen ting som er viktig å spørre om ang opperasjonen, opptreningen og hva man evt skal gjøre når man kommer hjem fra sykehuset?

Godt å se at det har gått bra med deg. Lykke til videre.

Mvh Christer Enoksen
18.03.2013, 14:21
Postet av: Marie M
Christer Enoksen: Hei! Det er sikkert litt lurt å spørre litt om ting hun ikke kan gjøre etter operasjonen, som f.eks bæring av ting. Sånn når det gjelder trening og sånt så er det sikkert lurt å snakke om øvelser som er smarte å gjøre etter operasjonen. Dere får sannsynligvis et skriv fra fysioterapeuten der hvor det står litt hva som skjer før, under og etter operasjonen. Dere får også et skriv med øvelser som dattera di kan gjøre når hun kommer hjem. Bare pass på at legen forteller dere alt som kommer til å skje under og etter operasjonen etc. Jeg slet selv med å finne ting å spørre om, men av det lille jeg lurte på så ble det sagt når legen fortalte oss om hva som kom til å skje. Håper det var et greit svar.

Jeg ønsker dere masse lykke til!
18.03.2013, 15:39
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Christer Enoksen
Hei Marie.

Tusen takk for svar, dette hjalp meg veldig mye. Gir deg tilbakemelding etter opperasjonen.

Mvh Christer Enoksen
19.03.2013, 13:27
Postet av: Marie M
Christer Enoksen: Bare hyggelig og bra at det hjalp deg. :-) Gleder meg til å høre tilbakemelding!
19.03.2013, 15:22
URL: http://marieskoliose.blogg.no/

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:hits