FORSIDEN ADD MEG FANPAGE SKOLIOSE OM MEG DESIGN


Hallo! Et par dager siden dere har hørt fra meg nå, men har ikke gjort stort som da vil si at det ikke er stort å blogge om. For en stund siden fikk vi vite at lillesøsteren min, Malin (12 år, blir 13), hadde skoliose. I mai (?) var hun på første røntgen- og legetime på Rikshospitalet der hun fikk vite litt mer rundt hennes skoliose og generelle fakta. Skoliosen hennes hadde utviklet seg fra ca. 10 (?) grader til hele 30 grader! For å kanskje hindre at hun skal slippe en større skjevhet skal hun få korsett senere i år en gang. Ingen vet hvordan vi (les: mamma og pappa) har klart å få to døtre med skoliose uten at andre i familien har/har hatt det (som vi vet), menmen sånn er det. Vi er scoliosissisters og er stolte over det! ♥   

Lillesøster, Malin || Ca. 30 grader på verste. 

Meg || Før operasjon: 50 grader på den verste kurven || Etter operasjon: Så og si 0 grader.

 

Har du skoliose?

Kjenner du noen med skoliose? 

Postet av: Elina Reime
Kjempe fin blogg. Stå på!

Hadde vært koselig om du tok en tur innom min blogg
04.07.2013, 13:44
URL: http://elirei.blogg.no
Postet av: Katarina Groth
kjempe fin blogg :) Ja, jeg har skoliose! du kan lese om det her, hvis du ønsker http://katarinagroth.blogg.no/1366960694_1_ting_mange_ikke_vet.html :)
04.07.2013, 21:02
URL: http://katarinagroth.blogg.no
Postet av: Marie M
Katarina Groth: Leste innlegget, og gud så tøff og sterk du er! Fortsett sånn videre i livet :)
04.07.2013, 22:31
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Katarinablogg
Tusen takk : Det skal jeg :)
05.07.2013, 13:47
URL: http://katarinagroth.blogg.no
Postet av: Helene
Hei!

Fin blogg du har :)

Har hatt smerter siden jeg var så si baby, hatt trening på kroppen fra jeg var 1år å gjennom barnehagen, å dei første skoleårene.

Smertene har blitt verre, vært på røntgen maange ganger med ryggen. Ingenting har blitt funnet noen av gangene.

I aug i år fikk jeg tvunget meg til røntgen, fikk vite da at jeg hadde skoliose, ble henvist til fysio før dette, der fikk jeg vite at jeg har 7gr skjevhet, jeg kan en god del om skoliose siden jeg har 7stk i slekta som har skoliose, å nå jeg. Jeg nekter å gå hos fysio før jeg skal til kirurgisk poliklinikk den 8nov i år. For jeg ble skeptisk til fysio for jeg fikk vite av henne selv at hun ikkje kan noe om skoliose, for hun ble sur å spurte On jeg hadde lest meg opp på det på nettet men nei jeg har lært via slekta som har det. Legen min skrev i rapporten til fysio at jeg ikkje har smerter...! Da lurte jeg ved legen på hvorfor i huleste jeg fikk smertestillende dose på 1800mg om dagen. Da ble hun paff. Jeg mener at viss en fysio skal behandle en pasient med skoliose så ble fysio kunne en del om sykdommen.

Så jeg skal forhøre meg litt med legene på kirurgisk poliklinikk når jeg skal dit.

Jeg fikk vite i aug som sagt at jeg har skoliose på 7gr. Så jeg lurer litt på om skoliosen kan forverre seg på 3mnd? Er både spendt å nervøs for 8nov...
14.10.2016, 20:34
Postet av: Marie M
Helene: Hei! Skoliosen kan absolutt forverre seg på 3 mnd. Nå vet jeg ikke om det er mindre sannsynlig når man har en så liten skjevhet, men min skoliose forverret seg ganske drastisk de siste mnd før operasjonen. I starten ble det gradvis skjevere, men i løpet av en viss tid begynte skoliosen å utvikle seg ganske raskt.

Var nok lurt å droppe fysiotimer, før du får vite noe mer! Og det med at hun ikke hadde noe kunnskap selv, så er det enda godt at du droppet det. Mener å huske av legen min at det var en fysioterapeuter som behandlet skoliosepasienter, som ikke hadde noe kunnskap om det, slik at pasientene egentlig ble bare verre av dette.

Lykke til den 8 november! Der kommer du nok til å få nok av informasjon :)
14.10.2016, 23:05
URL: http://marieskoliose.blogg.no/

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:hits