FORSIDEN ADD MEG FANPAGE SKOLIOSE OM MEG DESIGN


20. august 2012. Dette er nok den mest betydningsfulle datoen i mitt snart 17 år gamle liv. Vel, det er 2 år siden nå. Gud som tiden flyr. 2 år siden 50 graders skjev rygg, intense smerter og mye negativt.

4 venefloner, 1 CVK, 1 arteriekron, urin-kateter, dren og 2 epiduralpumper. 14:00. Da hadde jeg våknet etter en nesten 5 timers operasjon. Sløv og trøtt. Bare tanken på dette, er veldig rart. Alt jeg var koblet til, alle tanker når jeg våknet etter operasjonen. Alt som skjedde på de første minuttene. Husker også den natten utrolig godt. Tror ikke jeg sov 1 minutt en gang. Ikke fordi det var vondt, men rett og slett fordi jeg ikke klarte.

20. august 2014. 2 år. Nøyaktig 2 år. Hva er det jeg skal si? Jeg må nesten bare takke. Takke for alt. Kan ikke forestille meg hvordan livet hadde vært nå uten skolioseoperasjonen min. 2 år etter, er operasjonen, og alt annet bare en liten del av livet mitt. Det er rart å tenke på. Før surret tanker om operasjonen og selve skoliosen min rundt i hodet mitt. Nå tenker jeg så vidt på det. Jeg har fått et nytt og bedre liv. Ja, livet har blitt så utrolig mye bedre etter operasjonen! Dette livet er takket være kirurgen min, Dr. Rolf Riise, sykepleierne, fysioterapeuten min Marit, andre leger/ansatte, familien min og alle mine fantastiske venner. Uten støtten og hjelpen deres ville jeg aldri klart dette så fint som jeg gjorde. Så, tusen takk.   


Det er så rart å se tilbake, fordi jeg har virkelig forandret meg og da mener jeg ikke på en negativ måte. Så mye jeg har lært i løpet av disse 2 årene. Bare tanken på hvor intense smertene var både før og rett etter operasjonen, skremmer meg litt. Jeg klarte ikke gjøre noe uten at jeg skulle få vondt. Bare det å ta ut av oppvaskmaskinen var forferdelig. I dag tok hadde jeg en treningsøkt på Condis (uten smerter) og det kunne jeg aldri ha gjort tidligere. Nei, jeg er så glad for den muligheten jeg har fått! Får du en slik mulighet? Ta den. Du vil ikke angre (håper og tror jeg i hvert fall). 


Jeg må også si at jeg er utrolig takknemlig for alle som kommer til meg for hjelp ang. skoliose. Skal du igjennom en skolioseoperasjon? Starte med korsett? Nettopp fått vite at du har skoliose? Eller lurer du bare på noe? Spør i vei! Jeg absolutt elsker å hjelpe til, så jeg svarer alle så godt jeg bare kan. Vil du ikke snakke til meg? Da anbefaler jeg skoliosegruppene på Facebook. «Skoliose for unge» (anbefaler denne så utrolig sterkt for alle unge med skoliose) og «Skoliose Norge» er to fine grupper du kan bli medlem av hvis du har skoliose! I sommerferien fikk jeg også en mail av en journalist fra Romerikets Blad som lurte på om hun kunne poste innlegget mitt om skoliose på www.rb.no/lorenskog. Denne mailen var utrolig fantastisk å få! Da kan i hvert fall noen flere bli litt klokere på hva skoliose er og at det faktisk finnes noe som heter det. Dere kan lese innlegget her: HER.

Jeg går nå 2 året mitt på videregående og snart er det min tur ut i den store verden. Om 2 år igjen har jeg sannsynligvis flyttet til Trondheim eller Bergen sammen med bestevenninna mi, Madelen. Vi studerer på sykepleierhøgskolen (i hvert fall jeg), og jeg er på god vei til og endelig hjelpe andre som enten går igjennom det samme som meg eller noe helt annet enn det. Drømmeyrket er barnesykepleier. Før var det bare sykepleier, men etter det fantastiske oppholdet på barneavdelingen på Rikshospitalet fant jeg ut at jeg også hadde lyst til å hjelpe barn gjennom tøffe tider. Tanken har vært den samme i to år nå, og sannsynligvis vil den fortsatt være det i en lang, lang stund. 

Så får vi se. Hvor er jeg om 2 år mon tro?

Postet av: Kate F J
5 år siden jeg ble operert. Fortsatt vondt, spesielt når det er kaldt. Har du ingen smerter nå? :)
21.08.2014, 15:35
Postet av: Marie M
Kate F J: Hei! Har ingen spesielle smerter nå nei, men må trene for å holde smertene i sjakk. Trener jeg ikke, kommer smertene tilbake..
21.08.2014, 17:30
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av:
Hei:) har du hatt siden du ble født?
21.08.2014, 21:05
Postet av: Marie M
Anonym: Hei! :) Nei, oppdaget det i 2011.
21.08.2014, 22:39
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av: Linda
Du er en utrolig sterk jente, har selv ikke skoliose, men måten du har taklet dette på er beudringsverdig. Du er ett forbilde.
22.08.2014, 02:32
Postet av: Marie M
Linda: åh, tusen, tusen takk! Utrolig koselig å høre. :)
22.08.2014, 06:43
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av:
Hei litt dumt spørsmål. Men jeg har selv skoliose og skal opereres om en måneds tid. Og jeg er veldig redd for risikoen at man kan bli lam ved å ta operasjonen. Er dette noe man burde gå rundt å være redd for? Også er jeg veldig glad i å trene, hvor lang tid tok det for deg før du kunne begynne med fysisk aktivitet etter operasjonen?
13.10.2014, 00:11
Postet av: Marie M
Anonym: Hei! Den risikoen det er med at du faktisk kan bli lam, er så liten at du absolutt ikke burde gå rundt å tenke på! Kirurgene i Norge er utrolig dyktige. Trening startet jeg vel egt. med rett etter operasjonen, men det var jo bare noen småøvelser for ryggen. Jeg rir, og det startet jeg med ca. 4-5 mnd etter operasjonen. All kontaktaport må du vente med, og du får beskjed av legen når du kan starte å trene som normalt igjen. Håper dette svarer hjalp deg! :)
LYKKE TIL!
25.10.2014, 10:21
URL: http://marieskoliose.blogg.no/
Postet av:
Heihei! Jeg skal operere pga skoliose i oktober og skal kanskje på tur til Østerrike i desember. Denne turen bestilte vi for lenge siden, da det ikke var noe snakk om operasjon:) Jeg lurte på om i hvilken form du var i etter 2 måneder etter operasjonen? Har du klart å dratt på utenlandstur da? Nå kom jeg på at man får jo ikke lov til å løfte heller.. Men det jeg må jo løfte kofferten. Tror du vi må avbestille turen?:)
04.03.2016, 22:26
Postet av: Marie M
Anonym: Hei! Husker jeg riktig så var vel livet mitt ganske som normalt, så jeg fungerte greit i hverdagen. Ble nok fortsatt sliten i ryggen etter en hel dag, men tror jeg hadde klart å dratt til utlandet (men hadde nok bare dratt hvis jeg ikke hadde fått avbestilt turen). Må nok si at flyturen hadde vært slitsom, men er man flink til å gå mye i gangen f.eks., er det i hvert fall mindre sjanse for at man får vondt. Kofferten bør du ikke løfte, spør noen andre om å gjøre det for deg!

Anbefaler deg å høre med legen om hva han tenker! Det er så individuelt om hvordan formen til hver skoliosepasient er etter operasjonen, derfor kan du oppleve det helt annerledes enn meg.

Håper du fikk et greit nok svar. Ønsker deg lykke til videre!
04.03.2016, 23:34
URL: http://marieskoliose.blogg.no/

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:hits