FORSIDEN ADD MEG FANPAGE SKOLIOSE OM MEG DESIGN


Det er helt sykt at denne dagen har kommet allerede! Ett år siden jeg kunne si at jeg hadde 50 graders skjev rygg, ett år siden jeg plagdes med masse smerter og ett år siden jeg satt å gruet meg til operasjonen min. 


 20. august 2012, operasjonsdatoen min og nå er det 20. august 2013, hvor har tiden blitt av? Husker alt som om det var i går og når folk sier: "ÆH, MARIE DET ER NESTEN ETT ÅR SIDEN DU OPERERTE" får jeg et lite sjokk inni meg. Det kan vel umulig gått så lang tid siden operasjonsdagen min? Men jo, det har virkelig gått ett år.

 På denne tiden av dagen var jeg slettes ikke sånn jeg er nå. Jeg lå i en sykehusseng rett etter et stort inngrep, neddopa og sliten. Det er flere ganger jeg ser igjennom bildene fra oppholdet på Rikshospitalet og det er egentlig veldig rart å tenke tilbake på den tiden for så å tenke at jeg er faktisk en av de "heldige" som har fått ønske mitt om å ta denne operasjonen. Denne operasjonen var kjempeverdt det at jeg ikke kan sette ord på det en gang. Hvis du med skoliose får muligheten om å ta operasjonen, TA DEN! Tenk hvor mange som faktisk ikke får ønsket sitt oppfylt når det gjelder denne operasjonen eller må vente mange år før de får den muligheten. Hvis du skal igjennom denne operasjonen og ja, jeg vet at det er masse nervøsitet og tanker inni deg, men prøv å slapp litt av. Snart er det over. Når jeg var ferdig med operasjonen ble skuldrene mine med en gang litt lettere. Endelig slapp jeg å ligge langt utpå natten for å tenke om hvordan det kom til å bli etter operasjonen ol.

 Selvfølgelig, smertene var utrolig intense uken etter operasjonen, men du kommer deg igjennom dem uansett. Tenk positivt og at dette kommer du til å klare. Hvis dette er noe du ønsker må du bare tåle smertene og et lite "helvete" etter operasjonen. Snart er disse smertene over uansett, forhåpentligvis! Trenger du å snakke med en eller om du har noen spørsmål kan du skrive en kommentar på dette innlegget (eller et annet), sende meg melding på facebook, sende melding på blogg.no eller kontakte meg på fanpagen min på facebook. Hvis du ikke er medlem i skoliosegruppen på facebook kan jeg godt legge deg til, men da trenger jeg navnet ditt på facebook! 

 Jeg var egentlig utrolig heldig når det kom til dette inngrepet. Ryggraden min ble nesten helt rett, smertene gikk over kjapt, jeg kom meg på skolen allerede to uker senere, klarte å gå ganske langt i forhold til hva andre klarer første gåturen (ifølge sykepleierne i hvert fall) og jeg klarte å gjøre ting selv ganske fort også. Husker første gang jeg skulle snu meg fra rygg til siden etter operasjonen og det første sykepleieren sa var: "Neimen, du trengte nesten ikke noe hjelp av meg jo. Du klarte nesten å snu deg av deg selv!" Alle kommentarene andre mennesker kom med var utrolig motiverende og fine. Bare et lite ord fikk meg til å fortsette med den gode innstillingen og ikke gi opp.

 Dette året har det vært veldig mange tanker, følelser ol. Det har  vært et par dager jeg har tenkt: "Hvorfor i det hele tatt gjorde jeg dette? Jeg orker ikke denne smerten lenger. osv" , men heldigvis har det vært flest dager der jeg har tenkt: "Livet er perfekt. Endelig har jeg fått operasjonen min og framtiden vil bli bra!" Humøret mitt har vært langt nede, langt oppe og jeg har både vært glad, trist, lykkelig, oppgitt. Alt har vært som en bergodalbane, men det at jeg angrer sånn skikkelig på at jeg tok denne operasjonen har i hvert fall ikke vært med på denne turen. 
 Det å tenke tilbake på alt det jeg sleit med etter operasjonen er rart. Jeg klarte ikke å spise selv, sitte lenge i en stol, gå hvor langt jeg ville, stå oppreist lenge osv. Nå klarer jeg alt dette. Jeg jogger, går turer, er en dag på senteret, spiser helt selv (heldigvis, haha), står oppreist lenge (får fortsatt vondt av å stå lenge i den samme stillingen, men de fleste får vel det) og klarer meg godt på skolen og ellers i hverdagen. Hvis vi tar et eksempel fra i dag: I dag gikk klassen min med alle andre yrkesklasser inn til Mariholtet som er 4,5 km å gå ca. Det hadde jeg i hvert fall ikke klart for et år siden verken før eller ukene etter operasjonen.

 Det enste som er etter operasjonen er at jeg fortsatt sliter litt med smerter, defor går jeg som sagt til fysioterapi som hjelper mye på smertene mine, men jeg må bare si at smertene nå i forhold til før operasjonen er mye mindre! Dere som skal operere frykt ikke, selv om jeg startet med fysioterapi (noe som kanskje fler gjør allerede før operasjonen) angrer jeg ikke et sekund. Jeg ser det bare som en positiv ting fordi da får jeg trent mer enn det jeg egentlig gjør (haha) og får hjelp med hva jeg skal gjøre for  å holde smertene i sjakk. Fordi det å være i aktivitet er abosolutt en av de beste medisidene for deg og ryggen din. Da du kommer hjem du huske å komme deg ut for å gå litt turer for å fortsette med den aktiviteten som du drev med på sykehuset. Jeg var selv ikke utrolig flink på å komme meg ut på egenhånd, men heldigvis var mamma og pappa der som "jagde" meg litt ut, hihi! 

 Ett år har faktisk gått og nå er det et halvt år siden jeg var på kontroll på Rikshospitalet også. Nå snart er det tid for meg for å dra tilbake på ett-års kontroll og det blir siste kontrollen og besøket som pasient (satser jeg på)  på Rikshospitalet for meg og det er også utrolig rart å tenke på. Nå har jeg vært ut og inn fra sykehuset siden 2011 og nå skal det plutselig bare være slutt. Nå er alle røntgenbilder tatt, alle samtalene med leger, sykepleierere osv er ferdig og operasjonen er gjennomført. 

 Jeg må takke alle sammen for den støtten jeg har fått. Familie,  venner, bekjente, kirurgen min, ansatte som hadde noe å gjøre med meg enten før, under og/eller etter operasjonen min, fysiterapauten min på sykehuset og alle blogglesere + andre med skoliose, TUSEN TAKK. Dette året har vært veldig fint med en mye finere rygg, selv om jeg har ett langt arr nedover ryggen, men jeg lever fortsatt etter ordtaket: "There is something beautiful about scars og whatever nature. A scar means the hurt is over, the wound is closed and healed, the pain is done with." 

Hvordan har ditt år vært?
Jeg har laget et innlegg før om meg, men det begynner å bli veldig lenge siden derfor tenkte jeg å lage et nytt innlegg nå!

MItt navn er Marie og jeg er en femten år gammel jente fra Lørenskog. Jeg ble født 20. september 1997 og det vil si at jeg ble født nesten 3 måneder fortidlig, menmen greit for meg at jeg slipper å ha bursdag i desember fordi det er så sent på året, haha. Jeg går helse- og oppvekstfag første året mitt på videregående og jeg håper at jeg har tatt rett valg noe som jeg er ganske sikker på fordi senere i livet har jeg lyst til å jobbe med andre mennekser, nærmere bestemt sykepleier.

På fritiden er jeg opptatt av foto og dyr. Jeg har en herlig islandshest, Baron på fór og er eier av mitt lille marsvin gull, Lucia. Jeg har ridd siden jeg startet i 8. klasse, altså dette er mitt fjerde år fast på hesteryggen. Jeg har hatt Baron på fór i ca. 1 og et halvt år og jeg håper på flere år med denne herlige skapningen. Lucia har jeg eid siden 2007, altså 6 år. Hun begynner å bli en gammel dame, men håper på flere år sammen med jenta mi! 

Jeg  har vært igjennom to operasjoner hele livet mitt og det er vel det eneste "alvorlige" som har vært med meg. Aldri brekt noe eller forstuet noe kraftig (*bank i bordet*) og det er jeg utrolig glad for. Når jeg var tre måtte jeg operere bort mandelene mine siden jeg nesten ikke fikk puste og om nettene snorket jeg tydeligvis som en voksen mann siden jeg fikk tilgang til for lite luft. Som bloggnavnet mitt sier har jeg påvist skoliose og det fikk jeg vite i 2011. Da var ryggen min 38 grader på det verste og senere har kurvene bare blitt mer og mer skjeve. I august 2012 gjennomgikk jeg skolioseoperasjonen min og da hadde skjevheten rundet 50 grader på det verste. 

Vet ikke om det er noe mer å skrive, men hvis du luer på noe, bare kommenter i dette innlegget!

 
Hei og unnskyld for litt sen oppdatering, men har vært hos tante, onkel og Thea nesten hele dag. I dag tenkte jeg i hvert fall å vise litt av bildene fra uka på hytta før vi dro til syden. Det var først da jeg turte å ta mitt første bad i år, men skal være litt stolt fordi jeg hadde egentlig ikke tenkt å bade i Norge i det hele tatt. Badetemperaturen var 18 (?) grader tror jeg, så varmt var det ikke. Vi gjorde ikke utrolig mye oppe på hytta bortsett fra å nyte den sola som var noen dager, dra en tur til Fagernes og gå litt turer. Var uansett en utrolig deilig uke der vi bare hadde hverandre å være med uten å ha noe internettilgang! Nå er det snart duket for taco og det skal bli utrolig godt. Føler jeg ikke har spist det på evigheter, men er bare siden hytta jeg spiste det. Senere i kveld skal jeg se ferdig de to siste Twisted episodene jeg ikke har fått med meg også får jeg se om jeg får litt tid til Glee også. Vi blogges senere! ♥
Hei og god ettermiddag! Nå har jeg nettopp spist meg god og mett, dermed er det tid for litt blogging. Selv om jeg var på hytta før GC velger jeg å starte med Gran Canaria-innlegget først, håper det går greit? I hvert fall, 7 august reiste vi avgårde fra Norge i 9-tiden på morgningen og var fremme etter litt over 5 timer i fly. Resten av dagen gikk til å bade litt i bassenget før vi ordnet oss og dro for å spise. Dagene der nede gikk veldig i en typisk "syden-rutine" noe som jeg egentlig synes er veldig deilig. Stå opp, spise frokost, sole seg, bade, sole seg, bade, lunsj, sole seg mer, bade mer, dusje, ordne seg og dra ut for å spise, slappe av og legge seg, sånn jeg liker det! På mandagen gjorde vi litt annet utenfor den rutinen, nemlig å ta bussen inn til Puerto de Mógan! Mógan er veldig kjent for sin fine havn, gågater osv. De fleste som er i GC på ferie drar inn dit. Hvis du tar bussen og det første du ser er bare tørt og en spar-butikk, så vent fem minutter før du tar for deg et førsteinntrykk, haha! Vi tenkte sånn: "Er dette alt? Her vare det jo "kjempefint". Dette gidder jeg ikke lenge." Når vi fikk gått lenger inn ble alt snudd på hodet fordi det var utrolig koselig og fint der. Bygningene får ikke lov til å være mer enn to etasjer høye, gatene er pyntet med masse blomster og ja, alt var så utrolig koselig! Onsdag, 14 aug var det hjemreise og vi kom inn døren sånn nærmere halv tolv på kvelden. Dette var første gang jeg hadde vært i GC og jeg kan si at jeg virkelig elsker Gran Canaria. Jeg skal defintivt tilbake om det enten blir med venner eller familie får vi vente med å se.  

 

PS: GRUNNET NYTT DESIGN KOMMER DET SNART NY HEADER + ANDRE TING SOM SKAL STÅ OSV. 

 
Ja, nu är jag tillbaka! 

Hvorfor jeg prøvde meg på svensk vet jeg ikke, men sånn ble det da. I hvert fall hallo og jeg håper det har gått bra uten at jeg har blogget noe som det sikkert har gjort. Som jeg sa i det siste innlegget mitt var det mye som skjedde nå framover og det har det også gjort. De to siste ukene har jeg så og si ikke vært hjemme, bare kun for å pakke om å dra videre. Den første uka dro vi opp på hytta og ble der i en uke noe som var veldig deilig! Tok et par bilder, men ble faktisk mye ferre en det jeg hadde tenkt. Var hjemme et par dager etter det for å pakke om siden onsdag, 7 august dro vi videre til Gran Canaria! Utrolig deilig å tilbringe en uke i sol og varme uten andre bekymringer enn om jeg har tatt på nok solkrem. Vi var i Puerto Rico og bodde på 4+ stjernes-hotellet, El Greco. Vi bodde i en av de leilighetene som var av litt høyere standard enn de vanlige (jaja, fint skal det være) og jeg skal ikke klage i det hele tatt på rommet! 2 store soverom med tilhørende bad og et stort rom som var kjøkken og stue i et. Siden jeg ikke får ha med meg speilrefleksen blir det ikke så mange bilder, men har selvfølgelig noen jeg kan vise! Kommer til å ha et innlegg om hytta og et innlegg om GC senere. I hvert fall, første skoledag. Ja, hva skal man si om den? Var utrolig nervøs siden dette var altså første skoledag på videregående. Kom ikke i klasse med noen jeg kjente sånn supergodt, men alle blir vel bedre kjent etterhvert. Uansett, Pernille, kusina mi er bare en dør unna så har i hvert fall noen nærme på trinnet, hihi. Akkurat nå sitter jeg å tester ut den nye skolepc'en min sånn at jeg skal bli litt vandt til den før vi begynner å bruke den. Har ikke Windows 8 på den andre pc'en min heller, så er ikke helt inn i det enda, menmen det går vel seg til. Nå tenker jeg å sette meg ned og ta igjen det jeg har gått glipp av på Pretty Little Liars og Twisted! Vi blogges senere. ♥


Har bare mobilbilder tilgjenglig akkurat nå, men det får duge enn så lenge! 
hits