FORSIDEN ADD MEG FANPAGE SKOLIOSE OM MEG DESIGN


20. august 2012. Dette er nok den mest betydningsfulle datoen i mitt snart 17 år gamle liv. Vel, det er 2 år siden nå. Gud som tiden flyr. 2 år siden 50 graders skjev rygg, intense smerter og mye negativt.

4 venefloner, 1 CVK, 1 arteriekron, urin-kateter, dren og 2 epiduralpumper. 14:00. Da hadde jeg våknet etter en nesten 5 timers operasjon. Sløv og trøtt. Bare tanken på dette, er veldig rart. Alt jeg var koblet til, alle tanker når jeg våknet etter operasjonen. Alt som skjedde på de første minuttene. Husker også den natten utrolig godt. Tror ikke jeg sov 1 minutt en gang. Ikke fordi det var vondt, men rett og slett fordi jeg ikke klarte.

20. august 2014. 2 år. Nøyaktig 2 år. Hva er det jeg skal si? Jeg må nesten bare takke. Takke for alt. Kan ikke forestille meg hvordan livet hadde vært nå uten skolioseoperasjonen min. 2 år etter, er operasjonen, og alt annet bare en liten del av livet mitt. Det er rart å tenke på. Før surret tanker om operasjonen og selve skoliosen min rundt i hodet mitt. Nå tenker jeg så vidt på det. Jeg har fått et nytt og bedre liv. Ja, livet har blitt så utrolig mye bedre etter operasjonen! Dette livet er takket være kirurgen min, Dr. Rolf Riise, sykepleierne, fysioterapeuten min Marit, andre leger/ansatte, familien min og alle mine fantastiske venner. Uten støtten og hjelpen deres ville jeg aldri klart dette så fint som jeg gjorde. Så, tusen takk.   


Det er så rart å se tilbake, fordi jeg har virkelig forandret meg og da mener jeg ikke på en negativ måte. Så mye jeg har lært i løpet av disse 2 årene. Bare tanken på hvor intense smertene var både før og rett etter operasjonen, skremmer meg litt. Jeg klarte ikke gjøre noe uten at jeg skulle få vondt. Bare det å ta ut av oppvaskmaskinen var forferdelig. I dag tok hadde jeg en treningsøkt på Condis (uten smerter) og det kunne jeg aldri ha gjort tidligere. Nei, jeg er så glad for den muligheten jeg har fått! Får du en slik mulighet? Ta den. Du vil ikke angre (håper og tror jeg i hvert fall). 


Jeg må også si at jeg er utrolig takknemlig for alle som kommer til meg for hjelp ang. skoliose. Skal du igjennom en skolioseoperasjon? Starte med korsett? Nettopp fått vite at du har skoliose? Eller lurer du bare på noe? Spør i vei! Jeg absolutt elsker å hjelpe til, så jeg svarer alle så godt jeg bare kan. Vil du ikke snakke til meg? Da anbefaler jeg skoliosegruppene på Facebook. «Skoliose for unge» (anbefaler denne så utrolig sterkt for alle unge med skoliose) og «Skoliose Norge» er to fine grupper du kan bli medlem av hvis du har skoliose! I sommerferien fikk jeg også en mail av en journalist fra Romerikets Blad som lurte på om hun kunne poste innlegget mitt om skoliose på www.rb.no/lorenskog. Denne mailen var utrolig fantastisk å få! Da kan i hvert fall noen flere bli litt klokere på hva skoliose er og at det faktisk finnes noe som heter det. Dere kan lese innlegget her: HER.

Jeg går nå 2 året mitt på videregående og snart er det min tur ut i den store verden. Om 2 år igjen har jeg sannsynligvis flyttet til Trondheim eller Bergen sammen med bestevenninna mi, Madelen. Vi studerer på sykepleierhøgskolen (i hvert fall jeg), og jeg er på god vei til og endelig hjelpe andre som enten går igjennom det samme som meg eller noe helt annet enn det. Drømmeyrket er barnesykepleier. Før var det bare sykepleier, men etter det fantastiske oppholdet på barneavdelingen på Rikshospitalet fant jeg ut at jeg også hadde lyst til å hjelpe barn gjennom tøffe tider. Tanken har vært den samme i to år nå, og sannsynligvis vil den fortsatt være det i en lang, lang stund. 

Så får vi se. Hvor er jeg om 2 år mon tro?hits